Георги Младенов ( Торонто, Канада ) 1.12.2007

Кашаваритe критикуват българския фронт.

Не отдавна (29.11.2007 г.) ни бe изпратена електронно статията на Татяна Мачковска, за гн. Иван Михайлов публикувана в Седмичен Труд.
В електронната поща липсваше дата на която е публикувана статията. Пред нас нямаме книгата на Иван Гажев и не можеме да цитираме нищо от нея. Ще напишем коментар за онова, което е написала другарката Мачковска. Другарката Мачковска пише, че на съвестта на Гн. Михайлов ще тежат повече от 2000 убийства. Госпожица или госпожа Мачковска пише че е вземала тази информация от разобличителния труд на Иван Гажев.

На нашия читател, ще трябва да поясним, че ние познаваме добре Иван Гажев и няма да се занимаваме с него днес. Един от неговите приятели, с когото щяха да пишат против Иван Михайлов се помина не отдавна. Интересното е, че приятеля на Иван Гажев от любов към Македония, трябваше да бъде погребан от гръцки поп!

Цифрата за убийствата с която спекулира Мачковска е цифра с която се спекулираше след майския преврат от 1934 година. За Иван Михайлов и ВМРО на която той става лидер след убийството на гн. Тодор Александров ( 31. 08. 1924 г.) е писано достатъчно.

Интересното е, че още преди 1989 година Иван Александров пише брошура с заглавие “За ново мислене и нов поход по някои въпроси от българската история.” Издадена от Културен дом “Вл. Поптомов" при НС на Отечествен фронт (София 1988 г.)

Иван Александров в своята брошура реабилитира Иван Михайлов от каквата и да било отговорност за така наречените ДЪБНИШКИ събития (1925 г).

За тази дързост на Иван Александров, комунист от град Неврокоп сега Гоце Делчев искаха едва ли не смъртна присъда. Автора на тази статия си предложи услугите да плати адвокатската защита на Иван Александров, така както стотици български адвокати си предложиха услугите, да защитават Иван Михайлов след майския преврат от 1934 година. Журналистката Мачковска се опитва да ни внуши, че Иван Михайлов си е разигравал коня по Пиринския край на България и е събирал данак за борбите на македонските българи в Вардарска Македония.

Ние задаваме въпрос на Мачковска и на всички други драскачи да ни обеснят, от къде е трябвало да взима парите Иван Михайлов за да се противопоставя на сръбската окупация на Вардарска Македония след първата световна война?

Другият въпрос който задаваме на драскачите които критикуват българския фронт е: ако наистина събитията през септември 1924 година имаха друг изход кой щеше да спечели сърбите или българската кауза?

Това, че тя, Мачковска и останалите драскачи наричат Иван Михайлов терорист е отделен въпрос на който няма да се спираме. Понеже в не далечното минало терористите на Палестина станаха държавниците на ИЗРАЕЛ (Май 1948 г.)!

Спекулацията с която се доказва, че Иван Михайлов и хората около него са терористи е много евтин за продажба. Нима унгарците не са знаели, че техните сънародници са пред изпитание в кралството на Сърбите, Хърватите и Словенците, та са позволили на Иван Михайлов да отваря лагер, където са се учили бъдещите герои на хърватската държава!

Журналистката и драскачка хвърля светлина за убийството на генерала Александар Протогеров!

Ние ще я информираме за онова което се премълчава днес в България!

На деня когато сините комунисти (СДС) се събираха в дома на културата през Юни 1990 година, едни млади момчета ме запознаха с едно момче на име КИРИЛ Пърличев. Младока предупреди автора на тази статия (Г.М.), че той щял да пише книга против Иван Михайлов! Отговорих на младото момче, че той не е първият и няма да бъде последният който, ще пише книга против Иван Михайлов!

И наистина момчето е публикувало материалите на дядо си Кирил Пърличев! Труда се казва "36 години във ВМРО- спомени на Кирил Пърличев".

На 12 декември 2004 година младока подарява този труд на автора (Г.М.) Младият Кирил Пърличев вместо да извади очите на моя чичко Иван Михайлов, той го е оправдал, че тези с които се е справил наистина били чужди агенти! Труда на Кирчо прочетох с лупа, да не би да изпусна нещо!

В една от страниците (днес не можах да си спомня в коя) Кирчо пише, че хората около дядо му отишли да търсят пари от Италиaнския дипломатически представител, за да се борят против Иван Михайлов, понеже той не бил за Свободна и Независима Македония! Този цитат, е най-интересният който намерих в труда на старият Кирил Пърличев. Цитата значи: Иван Михайлов не е против България ние сме против България!

Хората около старият Кирил Пърличев търсели пари от всички които щели да им дадът, за да се борят против Иван Михайлов. И накрая се оказало, че само сърбите им дали пари да се борят против Иван Михайлов.

И после ще ми каже мене он, че тези около старият Кирил Пърличев и Александър Протогеров не са били сръбски агенти! След събитията на втората световна война, всички приятели на стария Кирил Пърличев и Протогеров станаха проводници на сърбо - македонизма в България. Това предателство на левите родолюбци от "ВМРО - Обединена" е документирано в книгата на ВЕСЕЛИН АНГЕЛОВ озаглавена “ХРОНИКА НА ЕДНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО”

Другият труд е озаглавен "УБИЙСТВЕНО ЧЕРНО ЧЕРВЕНО" от Троански. Преди някой да почне да пише против Иван Михайлов ще трябва да прочете и тези книги. Това дали Иван Михайлов е терорист или не ще оставим на другите поколения. За сега той е идеолога на поробените българи в Повардарието. Желанието на българите там да наричат своите организации Иван Михайлов, или Радко е доказателство, че той и неговите идеи са живи и то там където сръбският терор е най - жесток.

Г. Младенов 1.12.2007г. Торонто.