Художественият свят на Силви Басева е приказка без начало и край. Откъдето и да влезеш в него, оставаш очарован и пленен от тихата и светла, следобедна мараня на минало и настояще, вплетени в едно...

И се усещаш едновременно тук и сега, и в спомена за детството, което бяга пред теб в сънливите улици, крие се от слънцето в сянката на високи, стари сгради, нашепва ти приказки, сгушено под някой прозорец с ухаещо на лято пране, или просто подскача на куц крак през времето и пространството, водейки те за ръка към минали и бъдещи пътешествия в Истанбул, Венеция, Валенсия и къде ли още не...

Всяка от картините на Силви е врата към друго измерение - дали към света на спомените, или на мечтите, можеш да разбереш само след като влезеш в тях...И във всяка една от тях, някъде зад сенчестия ъгъл на тясната, стара улица, или близо до часовниковата кула, или в хладния, приземен етаж над чиято дървена порта се усмихва художническа палитра, или просто на морския бряг зад близкото дърво, те чака търпеливо и с усмивка една жива чаровница - Силвия.

Струва си да се запознаете с нея!

Заповядайте на 29-ти май, в 19.00 часа в галерия "Класика" - София, за да открием заедно изложбата на Силви - "Приказки под прозореца..."

Изложбата ще остане в галерия "Класика" до 15.06.2014 г. Галерията е отворена за посещения всеки ден, вкл. събота и неделя, от 13.00 до 20.00 ч.